Urządzenia i Akcesoria
Kapusta gotowana
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
500 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
60 - 70 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 20 g mąki pszennej
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 pęczek koperku, świeżego (ok. 10 g), tylko liście, posiekanego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
45.7 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
716 kJ /
171.1 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz czerwony zabielany
45 dk
Modro kapusta
45 dk
Kapusta czerwona na ciepło
35 dk
Kapusta zasmażana
1sa 35 dk
Surówka z kiszonej kapusty
15 dk
Buraczki na ciepło
50 dk
Surówka z młodej kapusty
20 dk
Bigos
1sa 30 dk
Marchewka na ciepło
35 dk
Surówka z kapusty pekińskiej
5 dk
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 dk
Kapuśniak
50 dk